Frivillighed
Det frivillige arbejde er nødvendigt for at opretholde samfundet, det er de fleste enige om. Alle kommuner fokuserer i dag på indsatser i det frivillige arbejde og fordeler deres andel af § 18 midlerne fra staten ca. kr. 135 millioner, nogle med lidt mere end det modtagne beløb og nogle med lidt mindre. Frivilligheden er vigtig for kommunernes service og økonomi.
Frivilligt arbejde er dels som ordet siger frivilligt og uden løn. I Seniorparkkonceptet ser vi en lille smule anderledes på frivillighedsbegrebet fordi vi forlanger 1 times ”frivilligt” arbejde om ugen, hvis man vil bo i en seniorpark, endvidere kan man få en mindre løn hvis man vil arbejde mere en 1 time f.eks. 20-30 kroner i timen. Vores hensigt er ganske enkel at den ”frivillige” indsats formindsker driftsomkostningerne. Tag et eksempel med et byggeri med 200 lejligheder (ca. 300 beboere) der bidrager med en times arbejde til en værdi af en timeløn på f.eks. kr. 200,-. Det giver en brutto driftsbesparelse på kr. 60.000 om ugen. Forestiller man sig at der yderligere i gennemsnit bliver anvendt yderligere 300 frivillige timer a kr. 30,- bidrager det yderligere med 300 x 170 kr. = 51.000 til driften om ugen. Vil man ikke arbejde ”frivilligt” kan man betale sig fri med de kr. 200,- pr. uge ved en indbetaling til driftsselskabet.
Forestiller man sig nu at vedkommende efter f.eks. 8 år er ude af stand til at arbejde 1 time ugentlig og ikke har penge til at betale sig fra det, så kan vedkommende søge foreningen om fritagelse og vil få fritagelsen i det omfang at foreningen råder over midlerne.